Ladataan...

Ajankohtaista

Esittelyssä: Dicoden oma Rekrylomake

Havaittiinpa kerran eräässä rekrytointitapahtumassa, että mitä ihmettä! Me olemme halunneet profiloitua mahdollisimman paperittomaksi toimistoksi ja autamme asiakkaitamme siirtämään toimintansa ruutuvihkoista ohjelmistoiksi, mutta niin vaan itse tulostelemme rekrytointitapahtumiin valtavan määrän lomakepohjia työntekijäehdokkaiden täytettäväksi. Suutarin lapsen kengät olivat jääneet nikkaroimatta, mutta onneksi huomasimme sen ajoissa. Messuilla yritystämme esitelleet toivat toimistolle tuliaisina ajatuksen rekrylomakkeen digitalisoimisesta.

Ideoita alkoi nousemaan: ”Palvelun täytyy olla mobiiliystävällinen.” ”Sitä pitää voida käydä muokkaamassa.” ”Mitäs jos se muistuttaisi jotain treffiapplikaatiota…?” Ideat koottiin määrittelypalaverissa, laadittiin toteutussuunnitelma ja jaettiin vastuut. Kehitystyö lähti käyntiin, kuin itsestään.

Meillä Dicodella työntekijä saa käyttää työajastaan tietyn osuuden oman osaamisensa kehittämiseen ja sitä varten meillä on myös muutamia sisäisiä projekteja toteutettavaksi. Näissä on mahdollisuus kokeilla ja testailla uusia teknologioita tai toimintatapoja turvallisesti. Joskus kokeiluista nousee hyötykäyttöön uudenlaisia elementtejä ja joistain omaan tarpeeseen luoduista projekteista kehittyy aivan uusia palveluita. Kun kokonaista uutta palvelua lähdetään kehittämään, tarvitaan siihen monenlaista osaamista. Tehdään projektin pystytys, valitaan arkkitehtuuri, panostetaan ulkonäköön, suunnitellaan sisältöä, pidetään määrittelypalavereita, testataan saavutettavuutta ja käytettävyyttä. Eli viemme myös omat projektimme läpi samoilla periaatteilla, kuin kaikki asiakasprojektitkin. Samalla jokainen pääsee kehittämään omaa osaamistaan.

Hyödyllisten ja tarpeellisten työkalujen kehittäminen on motivoivaa ja Rekrylomake valmistui reippaalla tahdilla heti seuraaville messuille. Uusi lomake pyyhkäistävine kortteineen tuntui tuoreelta ja herätti kiinnostusta hakijoissa. Koska lomake on suunniteltu käyttäjälähtöisesti ja ‘mobiili ensin’ -mallin mukaan, tärkeimpiin kysymyksiin on helppo vastata jo messuilla ja vastauksiaan voi palata täydentämään myöhemmin.

Lopputulosta voi käydä ihailemassa https://rekry.dicode.fi/ui/

Tutustu samalla rekrytointisivuumme https://dicode.fi/rekry/ ja ota yhteyttä, jos uramahdollisuutemme kiinnostavat.