Ladataan...

Ajankohtaista

Työntekijäesittelyssä Aki

kuva Akista ja erilaisia kuvakkeita, jotka liittyvät hänen työhönsä ja harrastuksiinsa: auton korjaaminen, koodaaminen, projekti ylläpito. "Asiantuntevat työkaverit, rento ilmapiiri sekä kiireetön perehdytys muodostivat nopeasti kuvan, että kyllähän tämä tästä hyvin lähtee etenemään!"

 

Kuka olet ja millaisessa roolissa työskentelet? 💻

Olen Aki ja toimin Dicodella full stack -kehittäjän roolissa. Työn ohella viimeistelen opintojani TAMKissa.

 

Millaisessa tehtävässä tällä hetkellä toimit? 🤖

Toimin parissa projektissa ylläpitotehtävissä sekä uudessa, syyskuussa alkaneessa projektissa. Ylläpitopuolella autan asiakkaita mahdollisten ongelmien ratkaisussa sekä toteutan pyydettyjä uusia ominaisuuksia.
Uudessa projektissa työskentelen kolmen hengen tiimissä, jossa tehdään räätälöityä sovellusta asiakkaalle.

 

Miten päädyit IT-alalle ja Dicodelle? 💾

Olen aina ollut kiinnostunut tietokoneista mm. kasailun ja pelailun merkeissä. Sain kavereiden kautta lisää tietoa alasta ja siten kipinän hakea itsekin opiskelemaan tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Muutaman vuoden opiskelun jälkeen menin it-messuille tutustumaan alan yrityksiin toiveena löytää potentiaalinen työpaikka. Kävin juttelemassa Dicoden ständillä pienen messutuotteen innoittamana, tykästyin saamaani ihmisläheiseen kokemukseen ja päätin tehdä heille työhakemuksen kesätyöntekijän rooliin. Nopea rekryprosessi vielä sujuvoitti kokemusta ja tänne päädyttiin!

 

Millainen on tyypillinen työpäiväsi tai työviikkosi? ⏰

Työpäivään voi kuulua asiakkaan auttamista ongelman selvityksen muodossa, pienten muutosten tai isompien kokonaisuuksien luomista sekä tuotannon päivittämistä. Näiden lisäksi uuden sovelluksen tikettikohtaista kehitystyötä. Päivissä on hyvin vaihtelevuutta riippuen esim. selvitystehtävien määrästä.

 

Entä vapaa-aika? Mitä harrastat? 🚗 🎲 🏂

Autojen parissa tulee työskenneltyä milloin mitäkin ehtii. Olen aiemmin esimerkiksi ostanut kolaroituja autoja korjattavaksi, mutta nykyään teen lähinnä pikkuviilauksia ja huoltoja. Lautapelejä tulee välillä pelailtua ja viime vuonna napattuja uusia harrastuksia ovat laskettelu sekä moottoripyöräily! Olen enemmän kesäihmisiä ja silloin tulee ulkona tehtyä kaikkea sekalaista.

 

Miten ensimmäinen messukohtaaminen ja odotukset Dicodella työskentelystä ovat vastanneet toisiaan? Tuliko jotain yllätyksiä? 🎯

Sanoisin että suunnittelupuolta sekä henkilökohtaista vastuuta on enemmän kuin aluksi ajattelin, mutta pidän tätä ainoastaan hyvänä yllätyksenä.

 

Entä toimiston arki, miten se on vastannut odotuksia? 🪴

On vastannut hyvin! Rento ilmapiiri, mutta osataan olla asiallisesti, silloin kun tarvitsee. Muihin tutustuminen oman tiimin tai työhuoneen ulkopuolelta voi herkästi olla haastavaa, mutta helposti lähestyttävät ihmiset, yhteiset tauot ja aktiviteetit ovat helposti sallineet tämänkin. Toimistolla on kiva käydä muiden kanssa tauolla ja herkkuja on aina tarjolla! Voi myös taukoilla itsekseen, vaikka sohvalla makoillen.

 

Nyt kun sinulla on lähes vuosi takana Dicodella, millaiset fiilikset? ✨

Olen käyttänyt töissä oikeastaan pelkästään minulle entuudestaan tuntemattomia tekniikoita, joten olen oppinut paljon uutta. Aluksi tämä ajatus tuntui hieman haasteelliselta, mutta asiantuntevat työkaverit, rento ilmapiiri sekä kiireetön perehdytys muodostivat nopeasti kuvan, että kyllähän tämä tästä hyvin lähtee etenemään! Perehdytyksen jälkeen olen saanut sopivasti vastuuta eri projekteissa ja huomannut, että tekemiseeni luotetaan lyhyestä työurasta huolimatta. Mahdollisuus asiakastyöhön nopeasti alun jälkeen, joka on ainakin itselle hyvin mieluisa asia.
Erityisesti on jäänyt mieleeni mukavat työhyvinvointiin liittyvät tapahtumat, kuten kesäpäivän vietto sekä mahdollisuus osallistua näiden suunnitteluun. Olinkin mukana pikkujoulujen suunnittelutiimissä sekä järjestin viime kesänä Bilisliigan, jossa otettiin mittaa toisistamme pelaamalla biljardia tauoilla.

 

Millaiselle henkilölle suosittelisit Dicodea työpaikkana? 💎

Oikeastaan kenelle tahansa! Mutta esim. aito halu auttaa niin omia työkavereita kuin myös asiakasta on oikein sopiva lisä. Myös halu työskennellä toimistolla tai joustavasti hybridinä jatkuvan etäilyn sijaan.