Ladataan...

Ajankohtaista

Loma auttaa havaitsemaan kehityskohdat

 

Pitkän loman jälkeen oma työpaikka saattaa tuntua jopa hieman vieraalle. Kesästä nauttiminen ja itselle tärkeisiin asioihin keskittyminen on tuonut etäisyyttä työasioihin ja ne voi nähdä uudenlaisesta näkökulmasta. Tämä hetki kannattaa hyödyntää, ja antaa uusille ajatuksille tilaa.

Omaa työtään voi tutkia uteliaasti: Toistuvatko jotkin pulmat tai häiriöt? Näiden havaintojen pohjalta ongelmiin voidaan miettiä ratkaisuja. Joskus muutokseen riittää asian tiedostaminen ja toimintatapojen muutos, mutta toisinaan tueksi tarvitaan sopivia digitaalisia työvälineitä. Joka tapauksessa lomalta paluu on mainio aika päivittää toimintatapoja ja hylätä ne rutiinit, jotka ovat aikojen saatossa muuttuneet käyttökelvottomiksi.

Maailman muuttuessa työtavatkin kaipaavat kehitystä, mutta ettei kehitystä tehtäisi vain kehityksen vuoksi, muutoksen syyt on hyvä osata nimetä ja perustella. Ratkaisuja suunniteltaessa kannattaa miettiä mihin asioihin halutaan kiinnittää erityisesti huomiota. Ehkä tavoitteena on esimerkiksi keskeytysten vähentäminen, tiedon jakamisen helpottaminen tai monimutkaisten toimintojen yksinkertaistaminen.

Millaista tunnelmaa ja mitä oivalluksia sinä haluaisit tuoda lomaltasi mukaan töihin? Millaisiin toimintatapoihin et enää halua palata?