Ladataan...

Ajankohtaista

Usko itseesi, sillä jokainen on jossain hyvä

Kuka olet ja millaisessa roolissa työskentelet?

Olen Ada ja opiskelen Tamkissa tietotekniikan insinööriksi. Opintojen ohella työskentelen Dicodella ohjelmistokehittäjänä.

 

Miten päädyit IT-alalle ja Dicodelle?

Ensimmäinen kiinnostus alaa kohtaan tuli Hesarin jutusta, jossa kannustettiin naisiakin hakemaan IT-alalle. Tutustuin alaan enemmän, ja koska looginen päättely on ollut minulle aina helppoa, päätin hakea kouluun. Opiskelen nyt kolmatta vuotta ja tarkoitus olisi valmistua vielä tänä vuonna. Tutustuin dicodelaisiin Yrityspäivillä, ja kaikki vaikuttivat tosi kannustavilta. Päätin hakea kesätöihin ja sain työpaikan!

 

Mitä harrastat?

Harrastuksiin kuuluu kuntosali, ratsastus ja padel. Kesäisin liikun paljon pyörällä. Dicoden kilometrikisa innostaa pyöräilemään työmatkatkin, jolloin työpäivää kohden kilsoja kertyy 20. Viime vuonna poljin parhaimmillaan noin 45 kilometriä yhden päivän aikana.

 

Millaista on työskennellä opintojen ohella?

Jotkut voivat ajatella, että työskentely opintojen ohella on raskasta. Mielestäni se kuitenkin tuo vaihtelua arkeen ja töissä opittujen asioiden ansiosta koulutehtävät tuntuvat helpommilta. Töiden kautta kiinnostus on kasvanut UI/UX-asioihin ja tulevaisuudessa olisi tarkoitus opiskella niitä.

 

Millainen on tyypillinen viikkosi (työ ja opiskelu)?

Opiskelen kolmena, ja työskentelen kahtena päivänä viikossa. Työviikko alkaa toimistolla sähköpostien ja viestien läpikäynnillä, jonka jälkeen käyn Dicoden jumpassa. Sen jälkeen loppupäivän koodailut sujuu rennolla fiiliksellä. Toisena päiväna työskentelen yleensä etänä, jotta ehdin iltapäivän luennolle. Illat ja viikonloput varaan harrastuksille sekä poikaystävälle, ystäville ja perheelle.

 

Miten luonnehtisit Dicodea työpaikkana?

Rento, iloinen ja opettavainen. Tämä on yhteisöllinen työpaikka, jossa on rentoja ihmisiä ja matala hierarkia. Työn lomassa käydään yhdessä kävelyllä, lounaalla tai pidetään kahvitauko. Saan oman taitotasoon nähden sopivia tehtäviä. Jos haluan haastaa itseäni, siihen kannustetaan ja annetaan apua. Dicodella on helppoa työskennellä opintojen ohessa, koska työskentely on joustavaa.

 

Mitä odotat kuluvalta vuodelta?

Odotan kouluun loppuun saattamista, jotta pääsen työskentelemään täysipäiväisesti.

 

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää niille, jotka aikovat hakea Dicodelle töihin?

Ennen kuin pääsin Dicodelle, ehdin tehdä hakemuksia aikamoisen määrän. Suurimmasta osasta työpaikoista tuli vain automaattinen ei kiitos- vastaus. Päästessäni Dicoden ryhmähaastatteluun, minusta tuntui, että kaikki muut olivat minua parempia. Myöhemmin sain kuitenkin palautetta, että minulla oli ollut hyviä ideoita ja ajatuksia. Ikinä ei pitäisi haastattelun jälkeen vaipua epätoivoon, vaan uskoa itseensä. Älä vertaa itseäsi muihin, koska haastattelijat saattavat nähdä sinussa sellaisia vahvuuksia, joita et itse näe. Usko itseesi, sillä jokainen on jossain hyvä.

 

 

#dicodeoy #opiskelu #javafullstackdeveloper #ohjelmistokehitys #pyöräily #töissä #opinnottakana
#opiskeluelämää #opiskelumotivatio #työssäoppiminen #ohjelmistotalotampere #tampere #padel #ratsastus #kuntosali #tyonhaku