Ladataan...

Ajankohtaista

TaloPeli 20 vuotta!

TaloPeli täyttää tänä syksynä 20 vuotta! Dicode ja TaloPelin takana toimiva Visual Computing Oy ovat tehneet sujuvaa yhteistyötä koko Dicoden historian ajan, eli yli 15 vuotta. Kiinteään vuorovaikutukseen pohjautuvasta yhteistyöstä luotu TaloPeli on käyttäjän tarpeita tarkasti huomioiva ajantasainen järjestelmä, joka tukee yhdessä elämän tärkeimmistä hankkeista – oman kodin rakentamisessa. Käy tutustumassa TaloPelin uudistuneisiin nettisivuihin, myös niiden kehityksessä on ollut Dicode mukana. Sivut löytyvät osoitteesta talopeli.fi

TaloPeli on kehitetty omakotirakentajien avuksi rakennusprojektin vaatimusten ja kustannusten hallintaan. Ohjelma kattaa hankesuunnitelman neljä tärkeintä osa-aluetta – huoneiden määrän ja koon, talon rakenteet ja järjestelmät, energiatehokkuuden sekä kustannukset. TaloPeliä käyttämällä kokematonkin rakentaja välttää turhat virheet panostamalla huolelliseen suunnitteluun. Hankkeen alussa TaloPeli kokoaa selkeät raamit kustannuksille ja ohjaa jatkosuunnittelua käyttäjän asumistarpeiden ja kustannusvaatimusten mukaisesti. TaloPelissä suunnittelun lähtökohtana on aina käyttäjän asumiselle asettamat yksilölliset tarpeet ja tavoitteet.

Suunnittelua voi jatkaa, kunnes talo täyttää asujien vaatimukset – järjestelmä päivittää kustannusarviot käyttäjälle reaaliaikaisesti. Samalla tietoa saa myös mahdollisimman ekotehokkaasta ja energiataloudellisesta rakentamisesta. Järjestelmän havainnollisuus auttaa käyttäjää muodostamaan asumis- ja tilatarpeitaan vastaavan asumisratkaisun, joka on myös käyttäjän määrittämien taloudellisten resurssien mukainen. TaloPeli laskee kustannukset käyttäjän tekemien valintojen mukaan. Huonetilojen suunnittelu ja materiaalien valinta vaikuttaa paitsi kustannuksiin, myös energiatehokkuuteen. TaloPeli onkin ainut pientalojen optimointiohjelma, joka ottaa huomioon myös energiatehokkuuden. Laskentatyökalua voi käyttää myös apuna, kun rakennus- tai remonttihankkeelle haetaan pankista rahoituspäätöstä.

TaloPeliä täydentää Työmaataltio-ohjelmisto. Työmaataltion tiedot tallentuvat suomalaiseen pilvipalveluun, jonka avulla käyttäjä hallitsee ja laatii helposti dokumentteja, kirjaa ja seuraa kustannuksia sekä tuottaa huoltokirjoja- sekä ohjeita. Työmaataltio on helppokäyttöinen ja se toimii myös älypuhelimissa ja tableteissa.