Ladataan...

Ajankohtaista

Parhaat vinkit työn ja opiskelun yhdistämiseen

Kesän työsuhteet ovat päättymässä ja monet ovat palaamassa takaisin kouluun, mutta jatkamassa myös osa-aikaisesti opintojen ohessa työsuhdettaan. Dicodella ei haluta viivästyttää kenenkään opintoja ja valmistumista. Olemme valmiita auttamaan ja kannustamaan työtekijöitämme kehittymään, oli heidän työura menossa missä vaiheessa tahansa.

Meiltä kysytään usein opiskelijatapahtumissa, kuinka työn ja opintojen yhdistäminen onnistuu? Koostimme muutamia vinkkejä siihen, kuinka kahden kokonaisuuden yhdistäminen onnistuu.

Kerro avoimesti omista opintosuunnitelmistasi työnantajalle
Jokainen etenee opinnoissaan omalla tahdillaan. Sovimme yksilöllisesti, mitkä päivät opiskelija keskittyy opintoihin ja milloin hän on käytettävissä työtehtäviin. Suunnitelmaa voidaan päivittää aina tarpeen mukaan, kun koulussa vaihtuu periodi tai kun tulee tenttijakso. Oman viikon aikatauluttaminen helpottaa kokonaisuuksien hallintaa.

Hyödynnä työt opintoihin ja opinnot työhön

Mieti positiivisia puolia, kuinka saat opinnoista tuotua teoriaa käytäntöön. Ja kuinka käytännön kautta saatat löytää jotain uutta mielenkiintoista, joiden avulla saat valittua oikeat kurssit ja erikoistuit siten tulevaisuuden asiantuntijuuteen. Työpaikaltasi voit saada myös aiheita kurssi-, opinnäyte- ja diplomitöihin sekä suorittaa opintoihin kuuluvia harjoitteluita. Kuulitko luennolla mielenkiintoisen metodin? Haasta vanhemmat työkaverit keskusteluun, saatat tuoda uusia oivalluksia työpaikallesi.

Pidä kirjaa tuloista

Tarkista tulorajat sekä Kelalta että verokortistasi. Kelan opintotukia ei ole mukava maksella takaisin eikä verottajalle mätkyjä.

Muista pitää myös vapaata
Sinä et ole robotti. Kun välillä  tekee täysin omia juttuja, keskittyy harrastuksiinsa ja perheeseensä tai mikä vain auttaa palautumiseen, on työnjälki tehokkaampaa sekä opiskelussa että työnteossa.

Ja muista!
Monen suuren kokonaisuuden yhdistäminen on välillä raskasta, anna itsellesi aikaa sopeutua.